Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Kép

   Színek JELENTÉSE

 

PIROS

A piros a vér, és a tűz színe, így Gyakran a háborúval, veszéllyel, erővel társítják de megjelenik a szerelem, a vágy, a szenvedély kifejezőjeként is.

 

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. Nagyon látható szín, Ezért lettek pirosak a stoptáblák és a tűzoltó felszerelések. A piros szín növeli a «bátorságot» Ezért található meg Szamos ország nemzeti zászlaján.

 

A piros előtérbe hozza a képeket, és a szövegeket. Használata, mint kiemelő szín Javasolt, hogy az embereket gyors döntésre kényszerítse. Ideális szín a 'Buy Now' vagy a 'Click Here' szövegek megjelenítésére. A reklámokban a piros Gyakran valamilyen erotikus tartalomra Utal. (Piros ajkak, piros körmök, piros lámpás negyed, Nő pirosban .... A piros széles körben használt szín a veszély jelzésére (magasfeszültség, közlekedési lámpák). Ezt a szint Gyakran társítják még az energiával, energikus élettel, Ezért nyugodtan lehet használni Energiaitalok , játékok, autók, sportszerek reklámozásához.

 

A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szexualitást, szenvedélyt, az érzékenységet, és a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok az erőt, az akaraterőt, a dühöt, a vezetést, bátorságot, vágyódást, rosszakaratot, és haragot sugallnak.

A rózsaszín a romantikát, a szerelmet, és a barátságot jelzi az embereknek, illetve a nőies tulajdonságokat, passzivitást.

A Barna megbízhatóságot, és férfiasságot jelképez.

A vörösesbarna a betakarítást és az elmúlást idézi.

 

 

Narancssárga

A narancssárga ötvözi aa piros ÁLTAL sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert, a bátorítást, és az izgatást fejezi ki.

 

Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az ágyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást. Nagyon elfogadott a fiatalok körében. A narancssárgáról az egészséges étel jut eszünkbe és az étvágyunkat serkenti. A narancssárga az ősz és az aratás színe. A címertanban a narancssárga az erő és a kitartás szimbóluma.

 

A narancssárga nagyon feltűnő szín, tehát használhatod figyelemfelkeltésre és a legfontosabb elemek kiemelésére a design-ban. Ez a szín nagyon Hatékony az ételkészítmények és játékok reklámozásához.

 

A sötét narancssárga a csalást, a megtévesztést és a gyanakvást jelenti.

A vöröses narancs. kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra.

Az arany a presztízs érzését kelti. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. Mindig a magas Minőséget szimbolizálja.

 

 

Gyorsabbá

A sárga a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni.

 

A sárga meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti A mentális aktivitást, és erőt ad. A sárga Gyakran ételt jelent ... Világos, csupasz egy igazi figyelemfelkeltő, épp egy Taxikat Ezért sárgára festik. Ha túl sokat használják, a sárga már zavaró is lehet; Például a kisbabák többet sírnak egy sárga szobában. A sárga a legfeltűnőbb egy fekete háttér előtt, figyelmeztetéseknél Ezért is használják ezt a színkombinációt. A címertanban a sárga a díszességet és hűséget jelzi. Később a gyávaság szimbólumává vált.

 

A Sargāt a kellem, boldog érzések felelevenítésére használd. Használhatod Például a gyermekeknek szánt pihenő termékek reklámozására. A sárga egy nagyon célravezető szín, így használd a legfontosabb információk kiemelésére. Az emberek a sárga színt Gyakran gyermetegnek tartják, úgyhogy nem ajánlatos használni tekintélyes, drága termék eladásakor: senki nem fog venni sárga öltönyt, vagy sárga Mercedest. A sárga egy megbízhatatlan és spontán szín, úgyhogy ne használd, ha stabilitást, megbízhatóságot, biztonságot akarsz sugallani. A sárga eltűnik a fehérben, úgyhogy általában kell neki egy sötét háttér a kiemelésére. A sárga árnyékai ellenszenvesek, mert elvesztik a boldogságukat és elhanyagolt, borús érzetet keltenek.

A tompa sárga figyelmeztetést, hanyatlást, betegséget és féltékenységet jelöl.

A világossárga az intellektus, a frissesség és az öröm jele.

.

 

ZÖLD

A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják.

 

A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín Az emberi szem számára; Javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Néha a zöld a tapasztalat hiányát fejezi ki, a példa kedvéért: a kezdőket Gyakran zöldfülűnek szoktuk nevezni. A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel. A zöld ellentéte a pirosnak, biztonsági eszközöknél; Például ez a színe a szabad átkelésnek az úttesten.

 

Zöldet a biztonság feltüntetésére használják, végül is gyógyszereken és orvosi termékeken láthatjuk. A zöld KÖZVETLENÜL kapcsolódik a természethez, tehát tudod használni a 'zöld' termékek hirdetéséhez.

A matt, sötétzöldről általában a pénzre, az anyagi világra, a bankokra és a Wall Street-re asszociálunk.

 

A sötétzöldről a becsvágyra, egy kapzsiságra és a féltékenységre gondolunk.

A zöldessárga a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre Utal.

A moszat zöldről (Aqua) az érzelmi gyógyításra és a védelemre gondolunk.

Az Oliva zöld a hagyományos színe a békének (Greenpeace).

 

 

A KÉK

A kék az ég és a tenger színe. A kékről Gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmát, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.

 

A kék hasznos figyelemfelkeltő az akarathoz és testhez. Ez a lassú Emberi anyagcsere és nyugodt eredmény eljárásának színe. A kékről erősen asszociálunk a békességre és a nyugalomra. A címertanban, a kék használható az áhítat és a nyíltság szimbolizálására.

 

A kéket használhatod a termékek reklámozásához és a tisztasághoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz (víztisztító filterek, tisztító folyadékok, vodka), levegőhöz és éghez (légitársaságok, Repterek és légkondicionálók), vízhez és tengerhez (tengeri Hajóutak, ásványvíz). Érzelmileg olyan színekkel áll szemben mint a piros, a narancssárga és a sárga, a kék kapcsolódik a tudatossághoz és az intellektushoz. Használj kéket a precízió sugallásához Amikor vagy high-tech termékeket reklámozol.

 

A kék a férfiak színe; a tanulmányok szerint, ez erősen elfogadott közöttük. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti; ez a kedvező szín a közös Amerikához.

Kerüld a kék használatát mikor ételt és sütés-főzést reklámozol, azért mert ez a szín elveszi az étvágyat. Mikor élénk színekkel használod együtt mint a sárga vagy a piros, vibráló mintában nagy befolyású tud lenni; Például, egy kék-sárga-piros tökéletes színösszeállítás egy szuperhősnek (gondolj csak Superman-re).

 

A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre és a puhaságra (lágyságra) asszociálunk.

A sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.

 

 

Bíbor VAGY rózsaszín

A bíbor összekapcsolható a kék stabilitásával és a vörös energiájával. A bíbort a magasztossághoz kötjük. Ez szimbolizálja az erőt, a nemességet a luxust és a becsvágyat. Ez a szín átadja a vagyon és a pazarlás érzését. A bíborról gondolhatunk Szintén a bölcsességre, a méltóságra, a függetlenségre, a kreativitásra, a titokzatosságra és a mágiára.

 

Egy közvélemény kutatás szerint, a kamasz gyerekeknek majdnem 75%-aa, jobban kedveli a bíbort, mint az összes többi színt. Nagyon kivételes szín a természetben; néhány ember szerint erőltetett.

A világos bíbor jó választás női design-hoz. Az élénk bíbort használhatod, mikor gyermek termékeket reklámozol.

 

A világos bíbornak romantikus és nosztalgikus hangulata van.

A sötét bíbornak Komor, gyászos és szomorú hangulata van. Ezzel csalódottságot tudsz kifejezni.

 

 

LILA, PÜSPÖKLILA és ÁRNYALATAI

Az új kor gyermekei is liláskék, indigó színnel ragyognak. A lila erősíti a megérzéseket, erősíti az összetartozást, fokozza a rajongást, segít az ideálok és eszményképek megfogalmazásában. Célok kitűzésénél remekül alkalmazható. Testi, lelki, szellemi egészség visszaszerzésében remekül alkalmazható. A gazdagság egyik jelképe már évszázadok óta. A lila hűvöse ott alkalmazható, ahol a kéket túl ridegnek találnánk, vagy Túlságosan erőteljesen fejtené ki a hatását.

Lila virágok, növények: Lilaakác, klemátisz, Árvácska, petúnia, íriszek, aszterek, zsálya, pillangóvirág, lizianthus, Mályva

Bizonyos vannak helyek, ahol a kultúrák "kielégületlenséget", elégedetlenséget, csalódottságot jelent.

Magyarországon egészen a 17-18. századig a gyász színe volt.

 

 

FEHÉR

A fehér színnel kapcsolatban a fényre, a jóságra, az áratlanságra, az egyszerûségre, a szüzességre asszociálunk. Leginkább a tökéletesség színéhez társítjuk.

Ezek mellett a fehér szín a biztonságot, egyszerûséget és tisztaságot is szimbolizálja. A feketével ellentétben leginkább pozitív jelentése van. Sikeres kezdetet is jelenthet.

A címertanban a fehér jelentése a Hûség, kötelességtudás és egyszerüség.

 

A hirdetésekben a fehér utalhat a frissességre és tisztaságra, mert egyben a friss hó színe is ez. High-tech témában is bátran használhatod, mert egyszerûséget (egyszerű kezelhetõséget) sugalmaz.

Megfelelő a szín különböző Jótékonysági szervezetek számára is, hisz az angyalokat legtöbbször fehér ruhában ábrázolják.

Megfelelő továbbá a fehér szín a kórházak, orvosok számára is (sterilitást, tisztaságot sugalmaz), így ajánlhatod az egészségügyben dolgozó ügyfelek számára is.

Étkezésben és élelmiszerekkel kapcsolatban leginkább a könnyûséget, a zsírszegény ételeket és a tejtermékeket jelenti.

A keleti kultúrában pl: a halálhoz is kötődik (temetéseken a ruhák fehérek)

Kínában a gyász színe fehér .- De nem csak Kínában, régen nálunk is Magyarországon a gyász színe, fehér volt.

 

 

Fekete

A fekete színről az erőre, az eleganciára, a formalitásra, a halálra, a gonoszra és a rejtélyre asszociálnak az emberek.

 

A fekete egy rejtélyes szín, amit a félelem és ismeretlennel szokás összekötni (Gondoljunk Például a feketelyukakra). Gyakran van negatív jelentése is (feketelista, fekete humor, fekete halál (= pestis), stb.). A fekete erőt és tekintélyt sugároz, formális, elegáns és tekintélyes szín (fekte nyakkendő, fekete Mercedes, fekete BMW). A címertanban a fekete a bánat, baj szimbóluma.

 

A Fekete a perspektíva és mélység érzetét kelti, de egy fekete háttér csökkenti az olvashatóságot. Egy fekete öltönyben vagy ruhában vékonyabbnak tűnhetsz. Egy galériában vagy kiállításon a fekete vagy szürke jó háttér lehet, mert Kitűnik belőle a többi szín. Nagyon A fekete nagyon jól ellentétben áll a világos színekkel. Ha a narancssárga vagy piros - vagy egyéb más erős - színekkel összehozva a fekete egy nagyon agresszív színsémát adhat.

 

Arany

Az áhítat, a magasabb rendu energiák színe.

A napfény, az isteni hatalom, a Megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe. Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja. A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a transzcendens szférára, a mennyei birodalomra Utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsőült szentekre.

 

EZÜST

Utalhat a kereskedelemre és a pénz hatalmára.  Kínában a Szeretem fémnek tartották; a Tejutat "ezüstfolyónak" nevezték.  A görög-római mitológiában a második világkorszak az ezüstkor, amely az Aranykor boldog világával szemben a hanyatlás kezdete, míg a Királyok Feme az arany, amely az ezüst királynőé.

 

Barna

A föld színe, ebből adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése., Menta Gyakran jelenti az érzelmek elfojtását, ha valaki a barna színhez ragaszkodik környezetében. Egy jelzés lehet ez a szín arra vonatkozóan is, hogy a szervezetérzékelő funkciói rossz hatásfokkal működnek. A barna domináló szín igényt jelent nagyobb belső biztonságra, a másokhoz való tartozásra. Ez az Elsődleges színe a Földnek, s Utal arra is, hogy vágyódunk egy alapjaiban Biztonságos otthonhoz és biztonsághoz, egy helyhez, ahova tartozni szeretnénk.

Anyagi szimbólum, az ösztönszféra kifejezője is .- Már az ókorban felveszi a vezeklés, az egyszerüség, az alázat értelmét. A középkorban az alábbi jelentések tartoznak hozzá: hallgatagság, az evilági hívságok megvetése, szegénység; Ezért lesz a Ferences szerzetesrend öltözetének színe.

 

 

SZÜRKE

A szín rossz Egészségi állapotot tükröz. A színek hiánya az életenergia hiányát is jelenti. Az ilyen emberek kerülik a dolgokba való beavatkozást. Az üzleti életben, egyfajta kimértség, a kommunikációra való igény jellemzi viselőjét, olyan helyzetek keresése, ahol a határozott érzelmi megnyilvánulások elkerülhetők.

 A hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe. A keresztény szimbolikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a Rendek megkülönböztető színévé. A szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti.

 

 

 

 

 

Forrás: www.color-wheel-pro.com/color-meaning.html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.